Hudbristningar och myter

 
Myt # 1  Endast gravida kvinnor får bristningar.
Det är sant att 75% av alla gravida kvinnor får bristningar, men andra människor kan också utveckla hudbristningar. Den som snabbt går upp i vikt riskerar att få bristningar, och detta inkluderar barn som går igenom puberteten och även kroppsbyggare.

Myt # 2  Endast kvinnor får bristningar.
Män kan också utveckla hudbristningar samt barn. Män som utövar styrketräning och bygger muskler snabbt är särskilt mottagliga för att utveckla hudbristningar. Män som går upp i vikt snabbt av andra skäl är också i riskzonen.

Myt # 3  Bristningar försvinner när du går ner i vikt.
Hudbristningar bleknar efterhand som de åldras, dock finns de kvar även om du går ner i vikt.

Myt # 4  Du kan inte förhindra eller förebygga bristningar.
Det finns sätt att minimera dina chanser att utveckla hudbristningar. Rätt kost ligger i topp på förebyggandelistan. Även hudlotioner och krämer håller huden mjuk och hydralerad och förhidrar uppkomst av bristningar. Skinception tillverkar en välrenommerad kräm särskilt avsedd för att förebygga bristningar, läs mer här.

Myt # 5  Endast plastikkirurgi kan ta bort hudbristningar.
Det finns många sätt att behandla hudbristningar förutom plastikkirurgi. Kemisk peeling, laser terapi, och pulsade ljusterapi är bara några förslag att titta närmare på.

Myt # 6  När du får hudbristningar är ditt enda val att lära dig att leva med dem.
Du kan antingen välja att dölja dina hudbristningar, behandla dem eller ta bort dem.

Myt # 7  Bristningar är dyra att behandla.
Behandlingar såsom plastikkirurgi är dyrt, men det finns andra val du kan göra för att behandla din hudbristningar. Lotion eller krämer kan minska uppkomsten av hudbristningar. Kemisk peeling och även laserbehandling är alternativ som kostar mindre än ren kirurgi.

Myt # 8  Bristningar är inte värt tiden det tar att behandla dem.
Även en liten minskning av uppkomsten av hudbristningar är värt den tid och ansträngning de tar att behandla dem. Det krävs lite disciplin men i slutändan är det tid du investerar för att förhindra fler bristningar att uppstå.

Myt # 9 Tonåringar och unga barn inte får bristningar.
Det är mycket vanligt att tonåringar och barn att utvecklar hudbristningar. Dessa uppstår på grund av den snabba tillväxt som sker i ung ålder och i puberteten. Barn och ungdomars bristningar bleknar mycket snabbare än hudbristningar som utvecklats i vuxen ålder.

Myt # 10 Försäkringbolaget kommer att betala för behandling av hudbristningar.
Tyvärr betraktar försäkringsbolagen hudbristningar som en ett kosmetiskt problem vilket gör att du inte något att hämta i ersättning.

[yasr_overall_rating size=”medium”]