Kräm mot bristningar

 
Att hitta en bra kräm mot bristningar kräver forskning och lite tålamod. Det finns många olika produkter på marknaden som ofta har gemensamt att påstå sig vara den bästa. Jakten på den rätta krämen kan vara förvirrande och tidskrävande, men i slutändan väl värt besväret.

Den i särklass mest populära behandlingen i hela världen mot bristningar är olika sorters krämer. Det finns många bra krämer men vad som fungerar för dig beror på ett antal faktorer såsom ålder på själva ärren (bristningarna), hur bra och snabbt din sårläkning  är och din genetiska predisposition. Till exempel, om din mor eller andra kvinnor i din familj haft envisa bristningar som vägrat att gå bort så är det osannolikt att en kräm löser alla dina problem även om du kan förvänta dig en viss bättring med rätt kräm.

Olika krämer
Kollagen är ett fiberprotein som utgör en tredjedel av allt protein i din kropp. Kollagen finns framför allt i stödjevävnad som ben, hud, senor och blodkärlsväggar. Vanligt kollagen bildar fiberstrukturer som ger stadga och är mycket motståndskraftigt mot slitande krafter.  Kollagen ersättande krämer hjälper till att återställa den förlorade eller trasiga bindväv som orsakar hudbristningar i mellanhuden. Krämer som innehåller vitaminer (A, C och D-vitamin) gör anspråk för att återställa hudens elasticitet. Växtbaserade eller ekoligiska krämer mot hudbristningar innehåller naturliga ingredienser som sägs vara effektiva på olika sätt mot ärrbildning i mellanhuden. Sök dig till välbeprövade krämer med välkända och varumärken med gott rykte. En välbeprövad kräm är Skinception™ Intensive Stretch Mark Therapy som var en av finalisterna till prestigefyllda “Beauty award 2015”. En kräm som kostar lite mer men som fungerar.

Prova dig fram
För att hitta den bästa krämen mot hudbristningar bör du prata med folk du känner och ta reda på vad som fungerar för dem. Du kan också ansluta sig till ett internetforum, till exempel en graviditets diskussionsgrupp för att se vad som används med bäst resultat. Det finns inte en mirakelkräm som fungerar för alla men du bör kunna undvika det som är skräp genom att tala med olika personer som provat.

Lägg mycket tid på efterforskning och prova dig fram och var uppmärksam mot vad som verkar vara opartiska bloggar som eventuellt får betalt för att marknadsföra vissa metoder och olika krämer.

[yasr_overall_rating size=”medium”]