Bodybuilding och bristningar

Bodybuilding och styrketräning ger bristningar
Bodybuilding och styrketräning ger bristningar, särskilt hos män som går upp fort i vikt
De flesta större kroppsbyggare har hudbristningar. Detta beror på att deras muskler vuxit så snabbt att deras hud inte kan hänga med i takten. Resultatet är bristningar som utvecklas på grund av översträckning i huden/mellanhuden.

För män som tränar styrketräning
Olja framtagen särskilt för män för att förebygga hudbristningar

Behandling av bristningar
Hur ska kroppsbyggare handskas med hudbristningar? Det bästa sättet att hindra bristningar att från att uppstå är genom att hålla huden frisk. En kost som innehåller för lite A. C och D vitaminer och mineraler (zink) kommer att medföra en ökning av bildandet av bristningar. Bortsett från att äta rätt bör man även komplettera  kosten med andra näringsämnen, som tex protein. Du bör också hålla huden väl hydrerad genom att dricka mycket vätska och använda återfuktande produkter såsom krämer som tex hudlotion.

Här är några tips som du bör följa för att förebygga bildandet av hudbristningar:

• Håll en välbalanserad kost samt ät kosttillskott (zink och A,C och D-vitaminer) för att hålla huden frisk.

• Lägg inte på dig onödigt mycket fett och vätska på kort tid som påfrestar huden.

• Använd lotion som innehåller mycket vitamin E. Massera in lotionen dagligen på utsatta områden i syfte att förebygga hudbristningarna. 

• För att dölja dina hudbristningar kan du använda sololja som tex kokosojlelotion. En mörk solbränna hälper till att dölja hudbristningar liksom brunkräm.