Förebygga bristningar för gravida

När en kvinna är gravid händer många förändringar i kroppen. En av dessa förändringar är att huden tänjs ut vilket leder till bristningar. För vissa kvinnor är det bara när de är gravida som de märker av hudbristningar medans andramycket känt till dessa sedan tidigare. Även om bristningar är mycket lätta att få, så är de tyvärr inte lika lätta att bli av med. Det som många kvinnor fruktar är stigmatiseringen, särskilt från männen. Några män säger att de inte tycker om bristningar. Vad som än är fallet, ger vi här 5 bra tips att slippa bristningar under en graviditet:

  1. Din kropp behöver hydreras för maximal hudelasticitet. Hudelasticitet är hudens förmåga att sträcka sig och sedan återgå till det normala. Så att dricka mellan 8 och 12 dl vatten dagligen kan hjälpa hudens elasticitet och därigenom förhindra bristningar. Generellt är det inte bra för gravida kvinnor att vara dehydratiserade.
  2. Enkla sätt att förebygga bristningar under graviditeten är att använda krämer för att motverka bristningar. Krämer och fuktighetsgivare kan användas för att hålla huden fuktig och smidig.
  3. Frestelsen eller begäret kommer att finnas där för att äta för två under din graviditet. Du behöver inte äta för två oavsett hur hungrig du är. Du borde äta tillräckligt för dig och barnet och inte mer. Det enda du behöver göra är att äta en balanserad kost. Att äta för två eller äta för mycket under graviditeten kan orsaka skenande kroppsvikt.
  4. Träning under graviditeten kan vara en god ide. Träning ökar hudens elasticitet genom att förbättra cirkulationen. Träna dock inte för hårt under din graviditet då det kan påverka barnets tillväxt negativt.
  5. Försök öka din vikt under graviditeten gradvis. Snabba uppgångar ala 20 kg på sex veckor är påfrestande för huden och ökar sannolikheten för hudbristningar.
[yasr_overall_rating size=”medium”]